CZ / EN
Právě čtete: Jak se zapojit jako porotce do Young & Short 2024?
Sdílet:
22. 1. 2024

Jak se zapojit jako porotce do Young & Short 2024?

Již potřetí dáváme příležitost vám, mladým divákům, zhlédnout filmy z předních evropských filmových festivalů a vybrat z nich pět, které se díky vám dostanou do českých kin. Pokud chcete stát u zrodu jedinečného filmového pásma a být těmi, kdo o složení filmů v Young & Short rozhodnou, čtěte dál.

 

__________

 

Do projektu Young & Short hledáme mladé diváky ve věku 12–14 a 15–19 let, kteří jsou do filmu zapálení a vidí ve filmovém průmyslu svou profesní budoucnost. Pokud se navíc hlásíte na filmové školy, mohlo by vám u přijímacího řízení pomoci naše osvědčení o účasti v programu, kterým budete u přijímaček prokázat svůj zájem o film.

 

Přihláška

Účast na Young & Short je totiž výběrová. V přihlášce proto budeme chtít, abyste projevili svou motivaci se programu zúčastnit a sdělili nám názor na poslední film, který jste viděli. Bude nás totiž zajímat váš vztah k filmu a vaše schopnost nad filmem přemýšlet (a je přitom jedno, zda se vám film líbil, nebo ne!).

 

__________

 

EDIT:
PŘIHLÁŠKY NOVĚ PRODLUŽUJEME AŽ DO 29.ÚNORA!

 

PŘIHLASTE SE PŘES TENTO FORMULÁŘ

 

__________

 

Co díky účasti získáte?

Nejenže budete mít možnost zhlédnout 10 výjimečných krátkých filmů z filmových festivalů, ke kterým byste se jinak neměli možnost dostat – dokonce z nich po diskuzích s filmovými odborníky a ostatními budoucími filmaři sestavíte vlastní filmové pásmo, které objede celou republiku. Současně našim odborníkům pomůžete vytvořit metodické materiály pro speciální projekce a získáte i příležitost se jich sami zúčastnit, svůj výběr filmů před diváky obhájit a projekci s diskuzí vést společně s našimi odborníky. Díky účasti v programu od nás dostanete osvědčení o absolvování, což vám může pomoci ve výběrových řízeních na filmové školy.

 

Proč Young & Short děláme a považujeme za důležité?


Filmové pásmo Young & Short je totiž určené pro distribuci do českých kin a škol, ve kterých se s festivalovými snímky jen tak nesetkáte, a většinou už vůbec ne s těmi krátkými. A to je velká škoda, protože nám mají takové filmy hodně co předat. To bychom proto s vaší pomocí chtěli změnit.

 

Kdy a kde probíhá výběr filmů do pásma?

 

Kde: Kino Kavalírka (Plzeňská 210, Praha 5)

  • 12 – 14 let: sobota 2. března 9:30 - 17:00
  • 15 – 19 let: neděle 3. března 9:30 - 18:00

Program je v obou případech celodennípro vybrané porotce zdarma, oběd je pro účastníky zajištěn.

Filmy jsou buď v češtině a nebo doplněné o české titulky.

 

_________

 

Přihlaste se do Young & Short co nejdříve, nejpozději však do 16. února. Těšíme se na vaše přihlášky a na setkání s vybranými porotci o prvním březnovém víkendu. A díky za to, že chcete být součástí distribučního filmového pásma, které charakterizuje svou generaci!

 

PŘIHLÁŠKA

Vyjádři se

Související