CZ / EN
Právě čtete: AKCE | Festival pro všechny?
Sdílet:
19. 11. 2021

AKCE | Festival pro všechny?

Masterclass Signal Festivalu

Jak přiblížit umění a design široké veřejnosti? Signal Festivalu se v posledních letech podařilo úspěšně vstupovat do veřejného prostoru a tím přibližovat umění a design široké veřejnosti. V době covidové navíc přivedli formát festivalu do 21. století a vytvářeli obsahy ve virtuální a rozšířené realitě a snažili se akci co nejvíce přiblížit ideji udržitelnosti. Jak se jim to podařilo? Jakým výzvám musí festivaly v současnosti čelit?

Signal Festival

Signal je festival digitální a kreativní kultury. Za 9 let v Praze přivítal více než 3 miliony diváků. Program je tvořen renomovanými zahraničními i českými umělci z oblasti light designu, vizuálního a digitálního umění, umělé inteligence, ale i konceptuálního umění. Festival rád vzdělává sebe i návštěvníky. Spojuje historické kulisy milované Prahy s nejnovějšími technologiemi a současnými společenskými tématy. Signal Festival je jedním z největších producentů současného umění u nás. Podporuje nejmladší české tvůrce, stál u vzniku více než sedmdesáti originálních instalací, které byly vytvořeny speciálně pro festival. Pořádá doprovodné programy pro děti, odbornou veřejnost i studenty. Spolupracuje s celou řadou zahraničních festivalů a kulturních institucí. 

Kdy a kde?

5. prosince v 15:30 on-line.

 

Jak se zapojit?

Všechny přednášky budou vysílány prostřednictvím platformy Facebook Live v události a na facebookové stránce Kina Kavalírka.

 

Dotazy

Případné dotazy směřuj na vykon@elbedock.cz.

Vyjádři se

Související